Hirdetés

Lakbértámogatás a fiataloknak

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa jóváhagyta a fiatalok lakbértámogatásáról szóló határozattervezetet.

Ennek értelmében péntektől, december 10-től nyújthatják be a kéréseket az érdeklődők, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala pedig legtöbb 50 eurós havi támogatást nyújt az albérletben lakó fiatalok számára, az összeg azonban nem haladhatja meg a havi lakbér 25 százalékát. Az albérlőnek saját költségéből kell fedeznie a különbözetet.

„Annak ellenére, hogy az új, fiataloknak szóló lakbértámogatási program még csak egy próbaváltozatként értékelendő, azt gondolom, hogy éppen azt a segítséget nyújtja majd a fiataloknak, amelyre az önállósodáshoz szükségük van. Talán mindannyian tapasztaltuk már, hogy egy bizonyos korban milyen sokat jelenthet a szülőktől való leválásban egy saját magunknak kialakított környezet. Éppen emiatt minden fiatalnak szüksége van a saját útja, hangja és hivatása megtalálása végett egy olyan helyre, ahol alkothat, vagy csak egyszerűen elcsendesedhet. Ezzel a programmal szeretnénk segíteni a sepsiszentgyörgyi fiatalokat a felnőtté válás és az identitáskeresés folyamatában” – nyilatkozta Vargha Fruzsina alpolgármester.

A támogatás igénybevételének feltétele többek között, hogy a kérelmező a kérés benyújtásakor nagykorú, de 35 év alatti legyen (harmincötödik életévét még nem töltötte be), sepsiszentgyörgyi lakhellyel, líceumi vagy szakiskolai végzettséggel rendelkezzen, Sepsiszentgyörgyön tanuljon vagy dolgozzon; legalább 4 hónapig érvényes, az ANAF-nál nyilvántartásba vett bérleti szerződése legyen; az elmúlt öt évben ne szerepeljen a nevén egy lakás több mint felének tulajdonjoga, ne álljon rokonsági viszonyban a főbérlővel és ne rendelkezzen adóhátralékkal a helyi költségvetés felé.

Azok a fiatalok, akik nem diákok csak akkor részesülhetnek a támogatásban, ha a kérelem benyújtásának időpontjában legalább 6 hónapja Sepsiszentgyörgyi lakhellyel rendelkeznek.

Hirdetés