Hirdetés

Fejlesztik a helyi rendőrséget

Bemutatták a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség felszereltségének fejlesztésére vonatkozó terveket. Idén a sepsiszentgyörgyi önkormányzata 15 új testkamera típusú videókamerát vásárol, amelyek a rendőri egyenruhára lesznek rögzítve. Ezek az eszközök a rendőröket és a lakosságot is egyaránt védik, mivel sok esetben a két fél közötti beszélgetés félreértelmezhető, a videófelvétel segítségével ezek a helyzetek elkerülhetők. 

 Idén még egy-két performáns drónt is vásárolnak a rendőrség részére, amelyek abban az esetekben szükségesek, amikor gépjárművel nehezen megközelíthető helyeket kell beazonosítani, mint például az illegális szeméttárolás vagy tiltott anyagok égetése esetében. Ugyanakkor, a város közterületein felszerelt kamerarendszer bővítését is tervezik, amely jelenleg 94 térfigyelő kamerából áll. 

A következő időszakban a helyi rendőrség nagyobb hangsúlyt helyez az utcai kéregetés visszaszorítására, valamint a közterületen történő parkolás szabályainak betartására. A polgármester ugyanakkor arra kéri a városlakókat, hogy jelentsék az általuk észlelt problémákat, mert a város több mint 50 000 lakosa biztos több szabálytalanságot észlel, mint a 10-15 ügyeletben lévő rendőr.

Hirdetés