Hirdetés

SepsiBook, először a gyerekeknek

Könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált szerveznek május végén Sepsiszentgyörgyön. A SepsiBook első kiadása kiemelten a gyermek- és ifjúsági irodalomra helyezi a hangsúlyt, de a vásár kínálata és a kísérőprogramok minden korosztálynak szólnak.

Önkormányzatként kiemelten támogatjuk a fiatalok olvasóvá formálását, ezt a szerepet tölti be a megyei könyvtárral közös Könyvkelengye programunk is, most pedig a SepsiBook keretében a 18 év alatti korosztályt külön is megszólítjuk” – fogalmazott Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Az a célunk, hogy minden generáció számára élménnyé tegyük az olvasást, a könyves találkozásokat. Az időzítés sem véletlen: az iskolai ballagások és évzárók idejére ütemeztük a rendezvényt, a SepsiBook jó alkalmat kínál gyerekeknek és szülőknek egyaránt, hogy kedvezményes áron beszerezzék a vakációs olvasmányokat” – emelte ki Szonda Szabolcs, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója, a SepsiBook programfelelőse.

A rendezvény a Sepsi Arénában zajlik 2022. május 26. és 29. között, ez idő alatt a szervezők a kisvonattal és további buszjáratokkal biztosítják a szállítást a helyszínre.

Hirdetés