Hirdetés

Alternatív megoldásokat keresnek a kisboltok

Mint ismeretes, Sepsiszentgyörgyön meghaladja a 4 ezreléket a két hétre számított fertőzöttségi mutató, így plusz rendelkezések léptek érvénybe. Ezek egy része akadályozza a kiskereskedőket, de a rendeleteket mindenkinek kötelező betartani. Városunkban pénteken, szombaton, vasárnap az üzletek 18 órakor bezárnak, 20 órától pedig érvénybe lép a kijárási tilalom. Ez azt jelenti, hogy a korábbi nyitvatartási program megváltozik az üzletek és vendéglátóipari egységek esetében, ami átszervezéssel jár.

Főleg a kisboltokat, ABC-ket viseli meg a helyzet, mivel a legtöbb helyen hétvégén is nyitva tartottak estig. Most azonban 18 órakor zárni kell már pénteken is, a helyzethez pedig különböző megoldásokat kerestek a tulajdonosok. Van, ahol úgy döntöttek, hogy a hétvégén elveszített órákat úgy pótolják, hogy hétköznap egy órával korábban nyitnak, illetve vasárnap is tovább tartanak nyitva. Esetükben az utóbbi azt jelenti, hogy míg korábban vasárnaponként csak 14 óráig nyitottak, most meghosszabbított programmal, 18 óráig várják a vevőket.

Van azonban olyan vállalkozás is, ahol fizetetlen szabadságra küldtek néhány kollégát, mivel nem tudták megoldani sem a korábbi nyitást, sem az óraszámok megtartását, így egy hónapra kerültek kényszerszabadságra a munkatársak.

Máshol, a fizetést vágták meg, mivel a tulajdonos szerint a hétvégi 8-10 órás csökkentés miatt a bevételkiesés jelentős és a munka is kevesebb, így inkább a fizetésből vágtak le, mintsem kollégákat küldjenek el.

Hirdetés