Hirdetés

Közel 10 millió lej erdélyi településeknek

A fejlesztési minisztérium által felterjesztett jogszabálytervezetről döntött mai ülésén a kormány, amely értelmében a tartalékalapból utalhatnak ki összesen 9,7 millió lejt erdélyi önkormányzatoknak – jelentette be Cseke Attila fejlesztési miniszter.

Kovászna megyében a folyamatban lévő beruházások befejezését garantálja az odaítélt kormányzati támogatás, amelyből a kommandói iskola felújítására és a vízhálózat kiépítésére költhet 2 millió lejt a helyi önkormányzat, a megyei tanács pedig 1 millió lejből finanszírozhatja a helyreállítási alapból és az Anghel Saligny közművesítési programon keresztül támogatott beruházásokhoz szükséges dokumentáció megvalósítását.

Maros megyében Nyárádszereda és Erdőszentgyörgy részesül félmillió lejes, illetve hétszázezer lejes támogatásban ingatlanvásárlásra. Erdőszentgyörgyön a városi kórház belgyógyászati részlege működne a megvásárolt ingatlanban.

A jogszabály értelmében Hargita Megye Tanácsa működési költségekre költheti az 1 millió lejes támogatást, Parajd és Madéfalva pedig 3 millió, illetve félmillió lejt költhet útfelújításra.

Kolozs megyében Körösfő önkormányzatának utal a kormány 1 millió lejt a tartalékalapból, Bánffyhunyad pedig háromszázezer lejt kap a távfűtési rendszer kazánházának javítási munkálataira.

Hirdetés