Hermann Márk Christian visszalép és Soós Zoltán független jelöltet támogatja

2020. január 17.

Függetlenként indulhat Soós Zoltán a marosvásárhelyi polgármester-választáson, miután Hermann Márk Christian úgy döntött: ezzel a feltétellel visszalép a jelöltségtől – a korábban a Szabad Emberek Pártjának marosvásárhelyi tanácsosaként tevékenykedő politikus mai sajtótájékoztatóján jelentette be ezt.

Hermann Márk Christian függetlenként tervezte jelöltetni magát a marosvásárhelyi városvezetői tisztségre. Kijelentette, minden tapasztalatával és erőforrásával Soós Zoltán polgármesterjelöltet segíti, amennyiben a múzeumigazgató függetlenként indul. Újságírói kérdésre válaszolva azt is mondta, hogy számításai szerint a visszalépésével mintegy 8-10 ezer szavazatot hoz majd Soósnak az idei helyhatósági választásokon.

Hermann Márk Christian világossá tette, hogy nem érdekelt tanácsosi hely megszerzésében az RMDSZ listáján, nem is voltak ilyen jellegű tárgyalások Soós Zoltánnal és csapatával, mondta. Az előzetes beszélgetések arról szóltak, hogy a saját maga által megfogalmazott tíz választási pontot Soós Zoltán beemeli kampányába. Ezek a pontok nemcsak a jelenlegi polgármester leváltását célozzák, hanem gyors és hatékony megoldásokat is jelentenek a marosvásárhelyiek jóléte érdekében.

Soós Zoltán üdvözölte Hermann Márk Christian döntését, és azt mondta, közös a céljuk, éspedig az, hogy változást hozzanak a város életében, és a marosvásárhelyiek érdekében megszabadítsák a megyeszékhelyt a jelenlegi vezetőségétől. Kijelentette: hajlandó eleget tenni Hermann Márk Christian kérésének, és függetlenként indulni a választáson. Ezzel kapcsolatosan azonban az RMDSZ-ben még nem született döntés, tudósította rádiónkat kollégánk, Rigmányi Eszter.

Rádió Gaga