Adventi koszorú – könnyen, gyorsan, saját kezűleg

2021. november 25.

Karácsonyi hangulatra vágyik, de nem szeretné viszontlátni adventi koszorúját minden második ismerősénél? Készítsen egyedit!

Bár a koszorúba font örökzöld növények hagyománya egészen az ősi kelta rituálékig nyúlik vissza, az első adventi koszorú elkészítése óta még kétszáz év sem telt el. 1860 karácsonya előtt egy evangélikus lelkipásztor, Johann Heinrich Wichern próbálta meg azzal enyhíteni egy berlini árvaház kis lakóinak türelmetlenségét, hogy minden istentisztelet alkalmával újabb és újabb gyertyát gyújtott meg egy csillárkoszorún.

A koszorú és a gyertyagyújtás hagyománya Németországon és Ausztrián keresztül a II. világháború után érkezett a Kárpát-medencébe, hogy a karácsonyi készülődés elengedhetetlen részévé váljon.

Ha igazi karácsonyi rituálét szeretne teremteni magának és szeretteinek, nem pedig bedobni a kosárba a gazdaságos koszorút a tej és a kenyér mellé, akkor addja meg a módját, és készítsen saját, egyéni adventi koszorút! Ha van egy szabad órája, fűtsön be jól a lakásba, főzzön egy adag forralt bort, kerítsen maga mellé egy kisebb vagy nagyobb segítőtársat, és lásson neki!

Amire szüksége lehet:
- 20-25 cm átmérőjű koszorúalap;
- vékony, jól hajlítható zöld színű drót;
- csípőfogó;
- olló;
- örökzöld ágak;
- 4 gyertya;
- egyéb dekorációk ízlés szerint: szalag, termések, bogyók, ezüst- vagy aranycérna, szárított narancs- vagy almaszeletek. Tovább...

femina.hu

Ezt olvasta?
Készüljünk az adventre