Hirdetés

A Mikóban jártunk a tanévnyitón

Tegnap, pontban reggel 9 órakor szólalt meg az iskolacsengő és a De nehéz az iskolatáska című dal a Székely Mikó Kollégiumban, majd a hagyományok szerint bevonultak az iskolát kezdő és az iskolát végző diákok. A nulladik osztályosokat a 12-esek kísérték, de szülők és tanító nénik is voltak a sorban, hogy könnyebb legyen az elválás.  A Székely Mikó Kollégiumban rendhagyó módon nemcsak fizikai jelenléttel tartották meg az évnyitót, hanem online is lehetett követni az eseményeket, elsősorban azért, mert a tanári karból többen megbetegedtek és hiányoztak, osztályok kerültek át online oktatásba, de azért is, hogy a tömeg elkerülése végett otthonról is lehessen követni az eseményt. 

A Székely Mikó Kollégium tavaly kinevezett igazgatója Sztakics Éva Judit is online követte a tanévnyitót, de üzenetét kollégái tolmácsolták a diákoknak, kollégáknak és szülőknek. Üzenetében kifejezte: a Székely Mikó Kollégium biztos pont ebben a bizonytalan világban. Akkor is az, ha valaki kiesik, mert a többiek egy emberként helyettesítik, összeállnak, mert erről szól a Mikós közösség. Az iskolát kezdő kicsiknek azt üzente: életük meghatározó szakasza kezdődött el a mai nappal, és reméli, hogy a tudásvágy végigkíséri iskolás éveiket. Azt is kifejtette, hogy a Mikó a következő években nyitni szeretne az európai oktatás felé, hogy a diákok megtapasztalják a nyugati oktatás pozitív és negatív oldalát egyaránt, hogy aztán itthon kamatoztathassák tudásukat. 

A Székely Mikó megnyitó ünnepségén felszólalt még Kubánda Miklós igazgató.-helyettes, Bokor Attila tanfelügyelő, illetve rendhagyó módon Lucian Bode belügyminiszter is küldött üzenetet.

Hirdetés