Hirdetés

Elektromos buszok lesznek Sepsiszentgyörgyön

A tömegközlekedési rendszer korszerűsítése érdekében az önkormányzat 12 környezetkímélő elektromos buszt fog vásárolni. Ezek csendes, környezetkímélő járművek lesznek, alacsony padlóval, hogy kerekesszékkel, babakocsival is könnyen fel lehessen szállni, továbbá fűtéssel és klímaberendezéssel, valamint elektronikus tájékoztató táblákkal lesznek felszerelve. 

A mobilitási terv átfogó stratégiájának egyik fontos része a helyi közszállítási vállalat, a Multi-Trans Rt. garázsainak és műhelyeinek a központi piac mellől Szépmezőre való költöztetése. A pályázati stratégia szerint új buszállomás épül a Păiş David úton, ahol a megyeközi buszok leteszik az utasokat, akik innen környezetkímélő városi buszokkal juthatnak el a város különböző részeibe.

A pályázat részét képezi továbbá a több mint 60 tömegközlekedési megálló korszerűsítése és egy végállomás építése a Gólya utcában. A megállók LCD információs kijelzővel, videómegfigyelő rendszerrel, WiFi-vel lesznek felszerelve, több jegyautomatát is elhelyeznek. A jegyeket online is meg lehet majd vásárolni és telefonon is be lehet mutatni.

Hirdetés