Hirdetés

Felkészült a Tega a télre

„Feltöltöttük a készleteinket, jöhet a tél” – közölte Máthé László, a TEGA Rt. igazgatója. A köztisztasági vállalat Sepsiszentgyörgyön és a hozzá tartozó településeken gondoskodik a hó takarításáról. Ahogy eddig is, a TEGA szerződése a város főbb útvonalaira szól, kis számban ugyan, de vannak olyan mellékutcák, ahonnan nem takarítják a havat, illetve bizonyos, aszfaltozatlan szakaszokon nem lehetséges a takarítás, a hóeke használata ugyanis többé-kevésbé egyenes útfelületet feltételez.

A hókotrás mindig a legsűrűbb forgalmú utakon kezdődik, onnan halad a kisebb fontosságú utak irányába. Havazásban a hókotrók folyamatosan dolgoznak, ami rendszerint elegendő, ugyanakkor, ha nem is sűrűn, de nagy intenzitású havazás mellett előfordul, hogy pár perc alatt újra betemeti a hó a takarított utat. A TEGA gépparkjában jelenleg a nyáron locsolóautóként működő két autóval kalcium- kloridos oldattal spricceli az útburkolatot, 6 homokszórót és 8 hóekét működtet, további 8 kisebb, kefével ellátott járművel tisztítja a járdákat havazás esetén.

A köztisztasági vállalat téli készletei jelenleg 350 tonna sót, 200 tonna homokot és 100 tonna, folyékony állagú kalcium-kloridot jelentenek. Ezeket a tél folyamán, szükség szerint természetesen pótolják.

Hirdetés