Hirdetés

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere a főterén felállított adventi koszorún meggyújtotta az első gyertyát vasárnap este

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere a főterén felállított adventi koszorún meggyújtotta az első gyertyát vasarnap este.

Videoüzenetében úgy fogalmazott: Higgyünk, abban, hogy visszatérhetünk egymáshoz. A járvány miatt az előző évben és idén sem sikerült megtartani a városlakók körében igen népszerű, több mint tíz éve indított, közösségi ünneppé vált gyertyagyújtást. A karácsonyra való készülődés jegyében idén hófehér város díszíti a főtéren és az Állomás negyedi körforgalomban felállított adventi koszorúkat, kigyúltak az ünnepi fények is. Közösségi oldalán elérhető kisfilmjében Antal Árpád az ünnep fontossága mellett az elcsendesedés és az egymásra figyelés, a bocsánatkérés és a megbocsátás súlyáról beszélt. Az önkormányzat közösségi oldalán közzétett adventi üzenetében Incze Zsolt református esperes arról beszélt, a jelenlegi helyzetben, amikor „vírus és válság közepette élünk”, igen nehéz készülni a szent ünnepre úgy, hogy közben nehéz a szívünk és a lelkünk. Arra buzdított, készüljünk, és ne hagyjuk el magunkat, ne hagyjuk fel harcunkat, hanem próbáljunk Isten gyermekeként fényleni, világítani a világban, „hogy a hit, a remény, az öröm, a szeretet az valósággá váljon” – üzente Incze Zsolt.

Hirdetés