Hirdetés

Minden ágy foglalt az intenzíven

Én egy szövegblokk vagyok. Kattints a szerkesztés gombra a szöveg megváltoztatásához. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Járványügyi szempontból 2021. október 18-án a következő a helyzet Kovászna megyében: az igazolt esetek száma 10.098 a járvány kezdete óta, 38 új esetet regisztráltak. Az elmúlt 14 napban regisztrált új koronavírusos esetek ezer lakosra vetített száma 3,65 az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) adatai szerint. Az elmúlt 24 órában összesen 24 gyorstesztet végeztek. 41 személy kigyógyult a betegségből, a járvány kezdete óta 8685 beteg gyógyult fel a fertőzésből. Két haláleset történt. Elhunyt egy 61 éves sepsiszentgyörgyi nő és egy 66 éves uzoni nő (ez utóbbi esetet még vizsgálja a közegészségügyi igazgatóság).

A járvány kezdete óta 376 személy halálát okozta a kór, egyikük sem volt beoltva. A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban 62 koronavírus-fertőzötteknek elkülönített kórházi ágy van, ezekből 57 foglalt. Az intenzív osztályon kilenc ágy van, valamennyi foglalt. A kovásznai Dr. Benedek Géza Szívkórházban 90 ágy van, ebből 79 foglalt. 529 személy van otthoni karanténban, 620 otthoni elszigetelésben. Jelenleg Kovászna megyében 828 aktív eset van.

Hirdetés