Hirdetés

Mentálisan is nehéz volt az elmúlt két év

Az elmúlt két év mentálisan is sokat kivett a kórházi dolgozókból, de ennek is különböző állomásai voltak és bár a kezdeti lelkiismeretes munka megmaradt, sokan szenvednek a járvány lélektani hatásaitól a mindennapokban.

András Nagy Róbert igazgató szerint a kórház munkatársai sikerrel vették az akadályokat, jóleső érzés volt számára, hogy a kollégák teljes mellszélességgel álltak egymás mellé, segítettek ahol tudtak, ott aludtak a kórházban, sokszor napokon át. Számos orvos képezte át magát vagy tanult meg új dolgokat azért, hogy segíteni tudjon az intenzív terápián. Ugyanakkor olyan időszak is volt, ami nagyon leterhelte az alkalmazottakat, a Delta-variáns okozta hullám nagyon erős volt, ami óriási stresszt, kimerültséget okozott az orvosoknak, ápolóknak egyaránt.

A kórház munkatársai nagyon kimerültek, viszont a következő időszak orvosolhatja ezeket a problémákat. A stresszhelyzetnek is volt előnye – mondta az igazgató, mert mobilissá tették az embereket, volt egy körforgás, így új helyzeteket tapasztaltak, új kihívásokkal találkoztak és vannak, akik szeretnének ott maradni azon az osztályon, ahová a járvány miatt kerültek át dolgozni. 

Hirdetés