Hirdetés

Támogatás az önkormányzatoknak

Utalta a fejlesztési minisztérium a hatodik támogatásrészletet azoknak az önkormányzatoknak, amelyek gázzal fűtött kazánokkal ellátott távfűtési rendszereket működtetnek. A teljes, 7.636.524,94 lejes kiutalt összegből 506,108,63 lejt három erdélyi település önkormányzatának, Aradnak, Váradszentmártonnak és Csíkszeredának utalt a szaktárca – jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter.

„Egy következő kormánydöntéssel arra is lehetőséget szereztünk, hogy a többletköltség fele helyett, a 400 millió lejes költségkeret határáig, a januári és februári számlák többletének másfélszeresét is kifizesse a fejlesztési minisztérium az önkormányzatoknak. A célunk az volt ezzel az intézkedéssel, hogy a fogyasztók számára biztosítsuk a fűtésköltség állandóságát, ne érezzék a drágulást” – emlékeztetett Cseke Attila.

Cseke Attila rámutatott: a második kormánydöntés alapján ma utalja a szaktárca négy önkormányzatnak a maximális többlettámogatást. Az összesen közel 28 millió lejből több mint 12 millió lejt Arad önkormányzata kap a januári számla fedezésére. „Az önkormányzatok minden kért többlettámogatást megkaptak, amit eddig kérvényeztek. A költségkeret még mindig nem fogyott el, így a fejlesztési minisztérium továbbra is fogad kéréseket a helyi önkormányzatoktól a téli hónapok számláinak fedezésére” – összegezte Cseke Attila.

A fejlesztési minisztérium eddig összesen, a 400 millió lejes keretből, közel 176 millió lejt utalt az önkormányzatoknak, támogatva ezzel a megdrágult téli távfűtési számlák kifizetését.
Hirdetés