Hirdetés

Rekordszámú haláleset Kovászna megyében

Rekordszámú, a koronavírus okozta elhalálozást jegyeztek a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban az elmúlt héten, összesen 26-an hunytak el – közölte a vezetőség.

Az esetszámok is magasak és továbbra is súlyos a betegek állapota. Jelenleg 8 gyanús eset és 62 pozitív beteg kórházban, köztük gyerekek is. A fertőzőn 52 beteg van, ketten dialízis alatt, a sebészetre három beteget utaltak be. Intenzív terápián  heten vannak kritikus, súlyos állapotban, intubált beteg nincs, de négyen oxigénmaszk segítségével lélegeznek.

Az elmúlt héten 22-en mentek haza, viszont a legmagasabb elhalálozási adatokat jegyezték, 26-an hunytak el egy hét alatt. Az elhunyt páciensek közül hárman negativizálódtak a kórházban fekvés ideje alatt, de sajnálatos módon elhunytak, így nem jegyzik a statisztikában, ketten pedig Brassó illetve Hargita megyéből voltak – mondta Roșu Mátyás orvosigazgató.

 Az orvosigazgató a betegek állapotáról medikális információkkal is szolgált, mint mondta aszimptomatikus beteg nincs jelenleg beutalva, 19 beteg esetében közepes lefolyású a betegség,  a többiek súlyos állapotban vannak, ketten több mint 14 napja fekszenek kórházban. A súlyos állapotú betegek között két fiatal, 36 és 39 éves páciens is van. A koronavírussal fertőzött betegek közül ketten vannak, akik megkapták a védőoltás első dózisát, de ennek ellenére megfertőződtek. Az egyik beteg állapota súlyos, a másiké pedig középsúlyos.

 Az orvosok ismételten felkérik a lakosságot, viselkedjenek felelősen, tartsák be a szabályokat és oltassák be magukat, mert csak így lehet elejét venni a járványhelyzet súlyosbodásának. 

Hirdetés