Hirdetés

Új ágyakat kapott a megyei kórház

Hat új ággyal bővült a  Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház intenzív terápia osztálya, a felszerelést adományba kapták MOL Románia és a Polgár-társ Alapítvány összefogásának eredményeként. 

A legjobbkor jött az adomány, ugyanis az intenzíven  COVID-19 miatti átszervezések után csökkent a hely befogadóképessége. Az ágyakat súlyos állapotban lévő, nem COVID-19 betegek számára tartják fenn. András Nagy-Róbert, a kórház menedzsere elmondta: országos szinten nő a sürgősségi ellátást igénylő esetek száma.

Az intézmény számára ez napi küzdelem, próbálják úgy szervezni a rendelkezésre álló helyeket, hogy azok elégségesek legyenek a Kovászna megyei betegek számára,  de a nagyszámú, súlyos állapotban lévő COVID betegek ellátása miatt csökkentek a helyek, átszervezésekre volt szükség. Az adomány a lehető legjobb pillanatban érkezett.

Az új ágyak több plusz funkcióval is rendelkeznek: alkalmasak radiológiai vizsgálatra a páciens mozgatása nélkül, ugyanakkor csúszásgátló matracokkal vannak felszerelve. Az ágyak megfelelően merevek ahhoz, hogy hatékony újjáélesztési manővereket lehessen végezni és jól mozgathatók – mondta Dr. Buzsi Janka, az intenzív vezető orvosa. 

Hirdetés