Hirdetés

Új tervek az RGT nadrággyárban

Az RGT nadrággyárat is jelentősen érintették az elmúlt egy év gazdasági változásai – erről számoltak be sajtóértekezleten. A  dr. Dietrich Bock vezette közel húszéves vállalkozás azonban fennállása óta számtalanszor megújult, most is jelentős változást tervez, valamint új igazgatót is kineveztek. 

Tavaly, a megrendelések hiánya technikai munkanélküliséghez, nem tervezett szabadságokhoz és a teljes termelés csökkenéséhez vezetett, ezért kénytelenek voltak egy teljes romániai céget bezárni. Ez volt az első romániai cég, amelyet 1993-ban alapítottak. Fő vásárlójuk Németországban a heti termelési mennyiséget 6.500 darabról 1.100 darabra csökkentette, amely az Esztelneken lévő RHM Pants cég számára nem volt elegendő a túléléshez. 

– A vállalat jelenleg zárva van – minden gép még mindig ott van, és reméljük, hogy ebben az évben hamarosan megkezdhetjük tevékenységünket egy részleges újranyitással – mondta Dietrich Bock. 

Jelenleg egy új üzleti modellt fejlesztenek ki, amely Production on Demand azaz, igény szerinti termelésre épül. Ez az üzleti modell a termelési struktúra megváltozását is maga után vonja, olyan kis munkacsoportokat szerveznek, amelyek maximum 8 főből állnak, és ahol mindenki minden munkafázishoz ért. 

A tervek szerint az esztelneki gyárban ősztől újraindul a tevékenység kezdetben 55 emberrel, két éven belül azonban 250 személyt foglalkoztatnának. A javadalmazási rendszer nem darabra lesz, és a fizetések jobbak lesznek, mint általában a ruhaiparban.

Hirdetés