Hirdetés

Német vállalkozókkal tárgyalt a kézdi alpolgármester

A kézdivásárhelyi alpolgármester, dr. Szilveszter Szabolcs német befektetőkkel tárgyalt olyan stratégiák kiépítéséről, amelyek a fenntartható energia és fejlődés, valamint a korszerű technológiák megteremtésére irányulnak – tájékoztattak. A tárgyalások a Német-Román Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében zajlottak. 

Az online tanácskozáson bemutatásra került Kézdivásárhely is, különös hangsúlyt fektetve a város optimális földrajzi elhelyezkedésére, valamint infrastrukturális és humánerőforrás sajátosságaira. 

Az értekezlet egyik német befektető vállalata, a BABLE GmbH olyan projekteken dolgozik, amelyeknek célja Európa városait Smart City kategóriába sorolni. Mindezt olyan stratégiákkal érik el, amelyek a fenntartható fejlődés és energetikai, többdimenzós innovációkra fókuszálnak. A befektető referenciaként említette Liverpoolt és Potsdamot.

Az értekezlet másik német befektető vállalata, az Inter Engineering GmBH olyan technológiák kiépítésén dolgozik, amelyek a korszerű hulladékfeldolgozásra koncentrálnak, különös hangsúlyt fektetve a szemetek anaerob bontására, valamint a maradandó anyagok elgázosítására.

A német vállalkozók a tárgyaláson hangsúlyozták, hogy nyitottak lennének egy hosszú távú együttműködésre a kézdivásárhelyi önkormányzattal.

Hirdetés