Hirdetés

A magyar állam továbbra is csak a Magyarországon beoltottaknak ad védettségi igazolványt

A magyar állam annak tud védettségi igazolványt adni, aki Magyarországon kapta meg az oltást, függetlenül attól, hogy magyar állampolgár vagy sem – jelentette ki a budapesti Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón.

Mint ismeretes, Magyarországon számos előnnyel jár, ha valaki beoltatja magát, és kiváltja az ezt bizonyító védettségi igazolványt: az okmánnyal rendelkezők számára megnyíltak a vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák, a szabadidős létesítmények, állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, edzőtermek és sportesemények.

Gulyas Gergely közölte azt is: az oltások elfogadásáról minden országgal tárgyalnak, ahol van hajlandóság a kétoldalú megállapodás megkötésére, és remélhetőleg az összes környező országgal lesz ilyen megállapodás.

Florin Citu miniszterelnök csütörtökön megerősítette: Románia és Magyarország kölcsönösen elismeri az oltási igazolványokat. Bár mindez jó hír az anyaországba utazni vágyó erdélyi magyarok számára, jelen állás szerint csak a karanténkötelezettség feloldását garantálhatja az oltásigazolványok kölcsönös elismerése.

Egyébként keddtől már a Magyarországon élő külföldiek és a taj-számmal nem rendelkező, külföldön élő és külhoni magyarok is regisztrálhatnak a koronavírus elleni védőoltásra.

Hirdetés