Hirdetés

Megújul a sürgősség

Indul a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi osztályának bővítése, korszerűsítése. Az építkezési munkálatok kivitelezési szerződését hétfőn írták alá a székelyudvarhelyi Viaduct kft-vel. 

A bővítést követően a sürgősségi osztály hasznos felülete a jelenlegi 320 négyzetméterről közel 1000 négyzetméterre nő, az épületet kimondottan sürgősségi ellátásra alakítják ki, képalkotási berendezésekkel, többek között CT-vel felszerelve.

Külön választják a felnőtt- és a gyereksürgősséget, az épület előtt 6-8 mentőautó is megállhat egyszerre, a hozzáférési útvonalakat úgy alakítják ki, hogy akadálymentesen tudják a betegfelvételt, ellátást elvégezni. A következő lépés a felszerelések, orvosi berendezések beszerzését célzó közbeszerzés megszervezése, 3,6 millió lej értékben. 

A projekt összértéke 9 236 790 lej, ebből Kovászna Megye Tanácsa összesen 2 789 182 lejt biztosít.  A pályázatot a 2014-2020 közötti időszakra szóló Regionális Operatív Programból finanszírozzák. A munkálat befejezésének határideje 2022 júliusa. 

Hirdetés