Hirdetés

Csökkenő ráta a laborokban is

Nemcsak a kórházban csökken az esetszám, de a Pro Vitam laborban is 0% volt a pozitivitási ráta a hét utolsó napján. Fejér Szilárd kutató elmondta: legutóbb 2020 július 25-én volt ilyen, és külön öröm, hogy az iskolakezdés után nem látható emelkedés az esetszámokban.  Mint mondta, kijelenthető, hogy vége van a harmadik hullámnak és remélhetőleg van néhány hónap nyugalom a következőig. 

Az indiai variáns egyébként 50%-kal jobban terjed, mint a brit variáns, ami pedig a tavalyi “klasszikus” variánsoknál szintén 50%-kal jobban terjedt. Ez 2,25-szörös fertőzőképesség-növekedés az első hullámot okozó változathoz képest. Ugyanakkor, Angliában neves szakértők már kongatják a vészharangot, hogy a gyerekek körében is nagyobb a fertőzőképessége, így a tünetes fertőzés esélye is, ha az indiai variáns terjed.

Ahhoz, hogy ne okozzon gondot ősszel az iskolákban az indiai variáns, a nyári hónapokban minél több gyermeket be kellene oltani, és a BioNTech/Pfizer vakcinát napokon belül engedélyezik az EU-ban a 12-16 éves korosztályban.

Hirdetés