Hirdetés

Megkezdődött a beiratkozás az érettségire

Ma megkezdődött a beiratkozás az idei érettségi vizsga első szessziójára. A jelentkezési határidő június 4., amely egyben a tanév utolsó tanítási napja a végzős osztályba járók számára.

Az oktatási minisztérium honlapján közzétett menetrend szerint az érettségi írásbeli vizsgái június 28-án kezdődnek a román nyelv és irodalommal, 29-én a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból, 30-án a választott tantárgyból, július elsején anyanyelvből és irodalomból mérik fel a végzősök tudását. Az eredményeket július 5-én 12 óráig teszik közzé, az óvásokat ugyanaznap 12 és 18 óra között lehet benyújtani. Az óvások elbírálása utáni végleges eredményeket július 9-én ismertetik.

A szóbeli vizsgákat a koronavírus-járvány miatt idén sem tartják meg. A kormány ezzel kapcsolatban elfogadott sürgősségi rendelete értelmében a román nyelv és irodalom, az anyanyelv és irodalom, az idegen nyelv szóbeli vizsgája és a digitális kompetenciák felmérése helyett korábbi osztályzatokat fogadnak el, a tanügy-minisztérium által kidolgozott módszertan szerint.

A pótérettségi augusztus 16-án kezdődik.

Hirdetés