Hirdetés

Ifjúsági iroda nyílik

Az ifjúsági konzultáció eredményeként, amelyet összesen 1 122 fiatal töltött ki, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egy Ifjúsági Iroda megnyitását tervezi augusztus elejére, azzal a céllal, hogy a konzultáció során jelzett problémákra választ adjon és egyben gyors megoldást kínáljon.

A tervek szerint az iroda a Művész Mozival szemben, a Martinovics Ignác utca sarkán lévő ingatlanban kap helyet, ahol nemcsak ifjúsági tanácsadásra, de közös munkára alkalmas teret is kialakítanak.

Az iroda alkalmazottai igyekeznek válaszolni a fiatalok kérdéseire, ugyanakkor lehetőséget biztosítanak különböző projektekben való részvételre, segítséget nyújtanak ezek lebonyolításában, illetve helyet kínálnak ifjúsági szervezetek gyűléseire is. Egy másik fontos célkitűzés, hogy barátságosabbá, könnyen hozzáférhetővé tegyék az ügyintézést a fiatalok számára, csökkentsék a várakozási időt, valamint tájékoztatást adjanak a különböző nemzetközi mobilitási programokra vonatkozóan, és egyben partnerséget alakítsanak ki akár uniós, akár országos szervezetekkel.

Hirdetés