Hirdetés

Tizenéveseket gyanúsítanak a sepsiszentgyörgyi szoborrongálással, Antal Árpád polgármester szerint provokáció volt a Mihai Viteazul-szobor megrongálása

Négy tizenéves fiatalra terelődött a gyanú, hogy szombatra virradó éjszaka összefestették, megrongálták a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul-szoborcsoport talapzatát – tájékoztat a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

A rendőrök szerint péntek éjjel, ketten festették fel a „Trianon 1920” feliratot és a magyar zászló színeit a talapzatra, ugyanakkor több márványlapot eltávolítottak. Másik két társuk közben felügyelte a helyszínt, hogy ne érjék tetten őket. A rendőrség rongálás gyanújával folytatja a kivizsgálást.

Mind a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal, mind Kovászna megye prefektusi hivatala elítélte a vandálakciót. “Világos, hogy provokációval állunk szemben, és nagyon fontos megtudni, hogy kik voltak az elkövetők. Határozottan elítéljük az ilyen gesztusokat” – idézi Antal Árpádot a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal vasárnap kiadott közleménye.

Hirdetés