Hirdetés

Megjelentek a Szülőföldön magyarul program oktatási-nevelési támogatásainak idei felhívásai

Megjelentek a határon túli területeken a magyar nyelvű oktatást és nevelést támogató, a magyar iskolaválasztást ösztönző Szülőföldön magyarul program idei felhívásai – jelentette be Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett pályázat értelmében minden magyarul tanuló gyermek, fiatal 22 400 forint értékű támogatást kap, amelyet a szülők pályázat benyújtásával igényelhetnek – számol be az MTI.

Potápi Árpád János a program idei fő újdonságának nevezte, hogy az eddigi jelképes, a felsőoktatásban tanulóknak járó 2800 forint értékű hallgatói támogatás 22 400 forintra emelkedik. A további várható támogatási újdonságokra térve az államtitkár utalt arra, hogy tervezik az oktatási-nevelési támogatás kiterjesztését a bölcsődéskorú gyermekekre is, várhatóan idén ősztől, egy másik pályázat keretében.

Az adatlapok letölthetőek a www.szulofoldonmagyarul.ro honlapról, az igazolást és mellékleteket csatolva máris beküldhető az igénylés. Az igénylő szülő minden gyermeket, aki után igénylést nyújt be egy adatlapon feltüntethet. Az utolsó határidő szeptember 30. a postai bélyegző dátuma szerint.

Hirdetés