Hirdetés

Hétvégén Székely Vágta

Szombaton kezdődik a 10. Székely Vágta, ahol 12 lovas versenyez majd a Nemzeti Vágtára való kijutásért. A rendezvény csak részben lesz nyitott a nagyközönség előtt, de élőben lehet követni az online térben.

Szerdai sajtótájékoztatójukon részletezték az idei Székely Vágtán való részvétel feltételeit Magyarósi Imola, a Vadon Egyesület elnöke, valamint Grubisics Levente szervező, és kiderült az is, kik állnak rajthoz a szombati futamokon. A hatályban lévő törvények értelmében 1.000 fő lehet fent az Óriáspince-tetőn, akik oltási igazolással vagy negatív teszttel nyerhetnek belépést az elkerített területre, ahonnan zavartalanul követhetik az eseményeket.

A 10. Székely Vágta mindenki számára elérhetővé válik azáltal, hogy online is követhető lesz. A megnyitó 10 órától kezdődik, de előtte lesz már egy felvezető műsor, továbbá folyamatos élő közvetítés és beszélgetés a helyszínen, melynek keretében a kevésbé látható részeket is megmutatják.

A Székely Vágta díjai és pénznyereményei idén sem változtak: a Nemzeti Vágtára való kijutást a három helyezett nyeri el, illetve a szervező település lovasa.

Hirdetés