Hirdetés

Lesznek nyitva ovik és bölcsik Sepsiszentgyörgyön

A sepsiszentgyörgyi óvodák és bölcsődék a nyári vakáció ideje alatt is fogadják a gyermekeket. Júliusban a legkisebbek számára a Napsugár Óvodához tartozó bölcsőde és a Kós Károly utcai bölcsőde tart nyitva, az utóbbi intézménybe a beiratkozáshoz szükséges iratcsomókat is fogadják az őszi nyitáshoz. Az Árvácska Napköziotthonhoz tartozó bölcsődébe szintén július végéig lehet vinni a gyermekeket, és majd újra kinyit augusztus második felében is. Az óvodák az alábbiakban felsorolt program szerint lesznek nyitva.

A Gulliver, a Benedek Elek, a Napsugár, továbbá a Pinocchio, a Kőrösi Csoma Sándor és a Hófehérke Napköziotthonos Óvodák egészen július végéig fogadják a gyermekeket, augusztusban viszont végig zárva tartanak.

Az Árvácska Napköziotthonos Óvodában júliusban és augusztus második felétől várják az óvodásokat és bölcsődéseket. A Csipike Napköziotthonos Óvodába pedig augusztus során lehet vinni a gyermekeket.

Az intézményekben a helyek száma korlátozott, ezért azok a gyerekek élveznek előnyt, akik esetében mindkét szülő dolgozik és a nagyszülők nem tudnak vigyázni a gyerekekre. Abban az esetben, ha nincs nyitva az az óvoda, ahová a gyerek be van íratva, a szülők kérvényezhetik, hogy másik intézménybe vihessék a gyermeküket.

Minden intézményben betartják a kötelező egészségügyi előírásokat, rendszeresen fertőtlenítik a felületeket és a játékokat, továbbá betartanak minden, a hatóságok által megszabott intézkedést a gyermekek és az alkalmazottak egészségének megőrzése érdekében.

Hirdetés