Hirdetés

Nem akarnak csipkebugyit, sem narancsot a szennyvízben

A Kovászna megyei szolgáltató, a Közüzemek Rt. elejét venné a továbbiakban az átemelő szivattyúk tönkretételének: megoldást keresnek a szennyvízzel érkező, azonban nem odaillő anyagok kiszűrésére.

Mi került az elmúlt hónapok során elő a kanálisból? Butyka Elemér üzemeltetési vezető a zsáknyi narancs, pelenka és más tisztasági termékek, csipkebugyi, a hordónyi savanyúkáposzta, a lécek mellett más cifra példákat is tud: „Volt olyan esetünk is, hogy nagyméretű tál került a kanálisba, el sem tudom képzelni, hogy azt hogy dobták oda bele. 

Az átemelőállomásoknál azonban nem csak az ilyen jellegű hulladékok okoznak gondot: problémát jelenthet a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék is: ez gyakran nagy mennyiségű homokot is hoz magával, amit csak komoly átmosással, vagy ennél is macerásabb módszerrel lehet csak eltávolítani.

Kozsokár Attila rámutatott: a szennyvízrendszer nem rendeltetésszerű használatával a fogyasztók javarészt önmaguknak okoznak problémát, hiszen rendszerint ahhoz a helyhez közel keletkezik a probléma. A cég arra kéri a fogyasztókat, hogy a hulladékokat dobják a kukába és ne a wc-be, hiszen ez mindenkinek jobb így.

Hirdetés