Hirdetés

Még több lazítás

Néhány ponton változtat az érvényben levő korlátozó intézkedéseken a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló határozat, amelyet csütörtökön fogadott el a kormány.

A belügyminisztériumi államtitkár megerősítette, hogy az egyik legfontosabb módosítás értelmében 90 napról 180 napra növelik a korlátozó intézkedések hatálya alól való felmentés időtartamát azok esetében, akik kigyógyultak a COVID-19-ből. Ezáltal voltaképpen az uniós COVID-igazolvány bevezetéséről szóló sürgősségi rendeletbe foglaltakhoz és a más európai országokban érvényes rendelkezésekhez igazítják a szabályt – magyarázta.

Egy másik módosítás értelmében a szabadtéri kulturális-művészeti rendezvényeken legtöbb ezer néző vehet részt az ülőhelyes nézőtéren.

A magánrendezvényeken – esküvők, keresztelők – két négyzetméteres felületet kell biztosítani résztvevőnként az eddigi négy négyzetméter helyett.

A játszóházak esetén nem lesz követelmény ezután, hogy a gyerek kísérője legyen beoltva, ugyanakkor feloldották azt a korlátozást is, amely szerint az éttermek teraszán legfeljebb hatan ülhetnek egy asztalnál.

Hirdetés