Hirdetés

Nincs biztonságos alkoholhatár

Nincs biztonsági határ az alkoholfogyasztás esetében, az egészség romlásának kockázata minden egyes elfogyasztott itallal nő – figyelmeztet legújabb kampányában a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság. Ugyanakkor ismételten elosztlatják a hiedelmet: az alkoholfogyasztás nem véd meg a Covid 19-cel szemben.  Az Egészségügyi Világszervezet szerint az alkoholfogyasztás a harmadik fő oka a betegségeknek és az idő előtti halálozásnak a lakosság körében, világszerte több mint 200 betegségért felelős.

 Romániában a férfiak 80% -a és a nők 55% -a alkoholfogyasztó, a férfiak 67% -a és a nők 31% -a pedig túlzott mértékben fogyaszt alkoholt.  A WHO 2017-es jelentése szerint Románia világviszonylatban az 5. helyen áll, ami az alkoholfogyasztás mértékét illeti.

A Kovászna megyei Közegészségügyi Igazgatóság Az alkoholfogyasztás befolyásolja az egészségét! Nem éri meg kockáztatni! Tájékozódjon! címmel indított kampányt, az alkoholfogyasztás hatásairól. A cél, hogy tájékoztassák a lakosságot az alkoholfogyasztás hatásairól, hozzájáruljanak bizonyos értékek és az egészséges életmóddal szembeni pozitív hozzáállás kialakulásához és az alkohollal kapcsolatos viselkedésben való pozitív változások ösztönzéséhez. Ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy a tévhitekkel ellentétben az alkohol nem véd meg a koronavírus ellen és nem is gyógyítja a fertőzést. 

Hirdetés