Hirdetés

Szúnyogirtás Sepsiszentgyörgyön

Július 21-én és 22-én éjszaka szúnyogirtásra kerül sor Sepsiszentgyörgyön. Csak sötétedés után fognak permetezni a kívánt hatás elérése és a méhek védelmének érdekében. Idén nem kerül sor repülőből való permetezésre.  Az akció során kézi pumpákat fognak használni, de a rovarirtó szereket autóból is szórják. Sepsiszentgyörgy teljes adminisztratív területén, minden közterületen permeteznek, beleértve Kilyént, Szotyort és Szépmezőt is, továbbá a parkokat és szabadidős létesítményeket is.

A kullancsokat is irtják majd a piknikező területeken, például az Olt partján vagy az erdőszélen Sugásfürdő felé. Termikus köd és vizes oldatok formájában lévő anyagokat használnak Mindkét anyagot engedélyezte az Egészségügyi Minisztérium és rendelkeznek az összes szükséges jóváhagyással.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala felhívja a lakók figyelmét, hogy a permetezés ideje alatt kerüljék a vegyszerrel kezelt helyszíneket, hogy ne lélegezzék be a használt anyagokat.  Az akció után fél órával már lehet közlekedni. Esős idő esetében, a permetezésre a következő nap kerül sor.

Hirdetés