Hirdetés

Félrevezet Kelemen Tibor munkaügyi igazgató?

Megdöbbentő és félrevezető Kelemen Tibor a Kovászna megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség (AJOFM) vezetőjének nyilatkozata, miszerint a háromszéki munkavállalók 75 százaléka minimálbért keres. A valóság ennek éppen fordítottja, a Kovászna megyei alkalmazottak 28,19 százaléka keres minimálbért, tehát a Háromszéken dolgozók közel háromnegyedének nagyobb a fizetése mint a szavatolt bérminimum – írta közleményében Miklós Zoltán, parlamenti képviselő.

Egyszerű logika szerint, figyelembe véve a 2.710 lejes Kovászna megyei nettó átlagfizetést, ha az alkalmazottak 75 százaléka minimálbért keresne, a fennmaradó 25 százaléknak havonta 6.802 lejt kellene kézbe kapnia – írta. 

A Kovászna megyei Pénzügyi Hivatal legfrissebb adatai szerint megyénkben a magánszférában és közszférában összesen 49.229 teljes és részmunkaidős munkaszerződés létezik. Kovászna megyében 13.878 minimálbéres munkaszerződés létezik. A fenti adatok tükrében ki lehet jelenteni, hogy a háromszéki cégeknél dolgozók több mint 70 százaléka a minimálbér fölött keres és ezzel az aránnyal a Kovászna megyei helyzet jobb mint az országos átlag – emelte ki Miklós Zoltán. 

Hirdetés