Hirdetés

Nő a bölcsődés csoportok száma

Sepsiszentgyörgyön a bölcsődei ellátásban részesülő gyermekek száma jóval meghaladja a 4 százalékos országos átlagot, ez a szám pedig az elkövetkező években még tovább fog növekedni. Az adatokat Antal Árpád-András ismertette egy sajtókonferencia keretében.

„Sepsiszentgyörgyön eddig 14 bölcsődei csoport működött, ez a szám ősztől 16-ra fog emelkedni. Az a szándékunk, hogy évről évre növeljük a bölcsődék kapacitását, így 2-3 év múlva mindenkinek lehetőséget tudjunk biztosítani, aki bölcsődébe szeretné járatni a gyermekét. Ugyanakkor növelni szeretnénk a bölcsődei férőhelyek számát, hiszen fontosnak tartjuk, hogy így is segíteni tudjuk a családokat.” – hangsúlyozta Antal Árpád polgármester.

„A kormány ígéretet tett arra, hogy idén szeptember 1-jétől hatályba lép ez a törvény, amely a bölcsődék működtetésének finanszírozásával segíti a helyi önkormányzatokat. Tavaly például a sepsiszentgyörgyi városháza 2 millió lejt költött a bölcsődék működtetésére, ami egy önkormányzat számára elég nagy anyagi megterhelést jelent.” – magyarázta a városvezető.

Sepsiszentgyörgyön jelenleg 448 beíratott gyermek szerepel a bölcsődék nyilvántartásában, az önkormányzat pedig újabb bölcsődék építését és a férőhelyek számának bővítését tervezi.

Hirdetés