Hirdetés

Őrtűzgyújtás Háromszéken

Az összetartozás jegyében a magyar államalapítás ünnepén Háromszék huszonhat településének legmagasabb pontján egyszerre lobbannak fel az őrtüzek augusztus 20-án este kilenc órakor.

“Augusztus 20-án az esti órákban felragyogó fények jelzik, hogy a Kárpát-medence legdélkeletibb tájegységén, Háromszéken itthon vagyunk, és ezen a napon is együtt dobban a szívünk a Szent István által megalapított magyar haza más vidékein élőkkel, hiszen közös a múltunk, a jelenünk és egy a jövőnk” – emelte ki az esemény kapcsán Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke. Az elnök arra biztat minden Kovászna megyei fiatalt és időst, hogy vegyenek részt a helyi közösségek és egyben Székelyföld ünnepén.

Az őrtüzeket este kilenc órakor gyújtják meg a megye következő településein: Árkoson, Nagybaconban, Bereckben, Bölönben, Alsócsernátonban, Felsőcsernátonban, Ikafalván, Albisban, Dálnokon, Esztelneken, Gelencén, Gidófalván, Illyefalván, Kézdialmáson, Kézdiszentkereszten, Kökösben, Maksán, Mikóújfaluban, Nagyborosnyón, Rétyen, Sepsibodokon, Torján, Uzon községben, Vargyason és Zabolán. A kézdiszentléleki Perkőn, a Szent István tiszteletére szentelt kápolnánál a tűzijátékot követően este tíz órakor gyújtják meg az őrtüzet.

Hirdetés