Hirdetés

Mennyibe kerül az iskolakezdés?

Néhány rövid hét és kezdődik az iskola, ami igencsak megterheli a családok költségvetését. Vannak, akik már nyár elején beszerezték a tanfelszerelést, de vannak olyan szülők is, akik utolsó percre hagyták a bevásárlást. Az árak, bár változóak, mégsem lehet olcsón megúszni a tanévkezdést. 

Egy úgynevezett alapcsomag ára, amit már a boltban összeállítanak 150-200 lej között van, a legtöbb szülő pedig ezt választja, csak a legszükségesebbeket veszik meg. A füzetek darabja baniknál kezdődik, 90 bani és 1,25 lej között vannak a legolcsóbbak, de 10 lej fölött már vásárolhatunk színes, sztárokkal, rajzfilmfigurákkal ábrázolt borítójú füzetet. 

Az írószerek is a banikért kapható golyóstollakkal kezdődnek, de aranyhegyű, drága töltőtollak is vannak, ezek tíz lejnél kezdődnek, a legdrágább 250 lej. Egy üres tolltartó 12 lej, míg egy teljesen felszerelt tolltartó ára 25 lej, a márkás, több rekeszes ára pedig akár 150 is lehet. Az iskolatáskák már 100 lejnél kezdődnek, a rajzfilmfigurás vagy sztárok arcképével díszített táskák jóval drágábbak, ezek ára 170 lejnél kezdődik, de elérheti a 300, de akár az 500 lejt is. 

A tanítónők és tanárok egyébként azt javasolják, hogy vásárlás előtt nézzék át a gyerekek, hogy mi van otthon, mi maradt meg az előző tanévről, mert sok mindent lehet tovább használni és nem feltétlenül szükséges új dolgokat beszerezni.

Hirdetés