Hirdetés

Közeledik a DbutanT Fesztivál

Befejeződött a 6. DbutanT Fesztivál pályakezdő rendezőknek szóló szekciójának az előzsűrizése. A versenyre tizenhat előadást neveztek be. Az Andrei Mureșanu Színház művészeti tanácsának tagjai által leadott szavazatok alapján  öt előadás került a végső szakaszba. 

Az idei verseny két fordulóra oszlik az öt jelölt rendező számára. Az első a közös alkotás az árkosi Szentkereszty-kastélyban, ahol a debütáló drámaíró szekcióban győztesnek jelölt szövegből, nevezetesen a A kastélynál, történet öt képben című drámai műből állítanak színpadra egy-egy jelenetet. A jeleneteket sorsolással osztják ki a rendezők között, a szereposztást pedig a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház színészeiből állíthatják össze a pályakezdő rendezők. A legfeljebb egy óra 15 perces előadás a fesztivál utolsó napján, az Árkosi kastályban lesz látható.

A második forduló, a Versenyelőadások szekciójában a döntőbe jutott öt előadás az Andrei Mureșanu Színházban lesz bemutatva, a szervezők által meghatározott és később közölt program szerint.

Hirdetés