Hirdetés

Új orvosok a megyei kórházban

Az elmúlt hetekben hét új orvos érkezett a megyei kórházba – mondta András Nagy Róbert igazgató, hozzátéve, hogy folyamatosan alkalmaznak és várják a jelentkezőket, hogy bővíthessék a csapatot. Mint mondta, a minisztérium és szakemberek részéről olyan jelzések érkeznek, hogy a negyedik koronavírus hullám idején fokozottabban kell figyelni a gyermekekre, éppen ezért egy új orvos csatlakozott a gyerekfertőző osztály munkatársaihoz. 

Ugyanakkor, a hónap elejétől két sürgősségi orvos, két gyermekgyógyász, egy reumatológus, valamint egy intenzív terápiás szakorvos került alkalmazásba, így 138-ra nőtt a kórházban dolgozó orvosok száma. A kórháznak egyébként 943 alkalmazottja van jelenleg.

A tervek szerint, a hónap közepén újabb versenyvizsgát írnak ki belgyógyász szakorvosi állás elfoglalására. Az igazgató kiemelte: ebben az évben nem lesznek gondok, van elég orvos az intézményben, de reméli a jövőben is jelentkeznek újabb szakemberek. Azt is hozzátette: fontos lenne új szakemberek alkalmazása az imaginisztikai osztályra, hiszen korszerű felszereléseket, berendezéseket vásároltak, amelyeket használni kell. 

Hirdetés