Hirdetés

Hárman vannak kórházban

Szerdai sajtóértekezleten a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége a koronavírus járvány esetszámait ismertette. Eszerint jelenleg két pozitívan tesztelt beteg van a kórházban és egy személy kritikus állapotban, szintén pozitív teszttel. Gyanús eset  és gyerek jelenleg nincs az egészségügyi intézményben. Az elmúlt héten egy személyt engedtek ki, akit koronavírussal kezeltek, haláleset nem történt – mondta András Nagy Róbert igazgató. 

Dr. Roșu Mátyás orvosigazgató a betegek állapotáról számolt be, mint mondta  mindhárom beteg férfi, ketten a fertőzőn vannak, kétoldalú felülfertőzött tüdőgyulladással, de más társbetegségek is nehezítik a felépülést: szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség. Mindketten oxigént kapnak, maszkon keresztül, közepes folyammal, de antibiotikumos kezeléssel is kiegészítik ezt.

Az intenzíven lévő beteg egy 74 éves férfi, akinek társbetegségei súlyosak, cukorbeteg, magas a vérnyomása. Jelenleg nincs intubálva, de magas nyomású oxigénpótlásra szorul. 

Hirdetés