Hirdetés

Csökkent a halálozási ráta a kórházban

A kórház vezetősége legutóbbi sajtóértekezleten a koronavírus járvány adatai mellett az intézmény  egyéb tevékenységéről is beszámolt.  Az elmúlt héten 206 beteget utaltak be a kórházba és 259-en mentek haza. Az átlag beutalási idő 6 nap volt, ami jó mutató, továbbá az elhalálozási ráta is  2,1 százalék volt  a tavalyi 4-5 százalékhoz képest, amikor tombolt a vírus – mondta Dr. Roșu.

Az augusztusi adatok szerint a sürgősségin 3007 beteg fordult meg, közülük 640 gyerek. Összesen 903 személyt utaltak be, 126 gyereket. A sürgősségi jelentkező páciensek 70 százalékának problémáját helyben megoldották, így nem volt szükség beutalásra. 

Augusztusban 298 sebészeti beavatkozást végeztek a kórházban, laparoszkopikus kőtöréseket, előrehaladott daganatos betegek műtétjét, bélelzáródásokat és traumatizmussal járó baleseteket áldozatait műtötték meg. Sajnálatos módon olyan eset is volt, amikor verekedés következtében el kellett távolítani a páciens veséjét. 

A megyei kórházban az elmúlt hónapban 85 szülés történt és 85 újszülött jött a világra. Emellett 1249 PCR tesztet végeztek és 4 koronavírusos beteget kezeltek a fertőzőn.  Intenzív osztályra  73 beteg került, közülük hárman voltak Covid 19-cel fertőzöttek. 

Hirdetés