Hirdetés

Nagy dologra készülnek

A Sepsi Sic kosárlabdacsapat idén is célként tűzte ki az Euroliga csoportkörbe jutást. A selejtező tornát a Sepsi Arénában rendezik. Erről számolt be sajtóértekezleten a klub vezetősége és a csapat új kapitánya Jovana Pašić.

Zoran Mikes vezetőedző elmondta: a tavalyi sikertelen próbálkozás után, a Sepsi Sic idén is megcélozza az Euroliga csoportkörét. Az együttes selejtező tornán vesz részt, amit Sepsiszentgyörgyön rendeznek a Sepsi Arénában, szeptember 21 és 23 között. Az ötszörös bajnok szentgyörgyi csapat a Szekszárdi Atomerőmű KSC és a török Bellona Kayseri Basketbol ellen játszanak. Ha sikerül nyerniük, jelen lehetnek a  legrangosabb kontinensviadal legjobb tizenhat csapata között, ha nem, akkor az Európa Kupában folytathatják nemzetközi szereplésüket. Zoran Mikes vezetőedző az ellenfél csapataival kapcsolatban elmondta: esélyesnek találja a Sepsi Sic-et, mindenkinek 33 százalék az esélye, hogy továbbjusson a selejtezőn. Nagyon sokat számít majd a játékosok fizikai, taktikai felkészültsége a játék során, de minden csapatnak jó játékosai vannak és erősek, veszélyesek. Azt is elmondta, szerencsések, hogy ebbe a csoportba kerültek, mert a többi sokkal erősebb. Sokszor szerencse kell a dolgokhoz az életben, de ezt ez a csapat megérdemli, mert keményen dolgoztak az elmúlt 7-8 évben – hangsúlyozta.

 Jovana Pašić csapatkapitány is osztotta az edző véleményét, hogy esélyük lehet a továbbjutásra, és biztos abban, hogy megfelelően felkészülnek a megmérettetésre és mindent beleadnak majd a játékba. A kapitány a szurkolóknak is üzent, mint mondta nagy öröm számára, hogy végre közönség előtt játszhatnak, hiszen ők lesznek a hatodik játékos, aki győzelemre segítheti őket. 

Rusz István menedzser a szervezés részleteiről beszélt, a Sepsi Arénánál már lehet jegyeket, bérletek vásárolni selejtezőre. A napi jegy 15 lejbe, a három napra szóló belépő pedig 40 lejbe kerül, amely mellé egy csapatpóló is jár ajándékba. A hatályos járványügyi szabályok értelmében a mérkőzéseken azok vehetnek részt, akiknek van oltási igazolványa, bizonyítani tudják, hogy az elmúlt 180 napban átestek a koronavírus-fertőzésen, 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel vagy 48 óránál nem régebbi negatív gyorsteszttel rendelkeznek. Utóbbi a helyszínen, a belépés előtt is elvégezhető, ára 30 lej. 

Hirdetés