Hirdetés

Nincs többé osztálypénz, sem más szülői hozzájárulás!

Antal Árpád-András polgármester felhívja a sepsiszentgyörgyi óvodások és iskolások szüleinek figyelmét arra, hogy a jövőben ne tegyenek eleget a pedagógusok kérésének, amennyiben anyagi hozzájárulást kérnek az oktatási intézmények alapvető kellékeinek beszerzéséhez.

Az önkormányzat minden oktatási intézményt támogat, és ebben a tanévben külön erre célra pénzösszeget különített el, hogy a szülőket többé ne terheljék ilyen jellegű kiadások.

– Idén az a döntés született, hogy az oktatási intézményekre fordított több millió eurós támogatás mellé, további összegeket bocsátunk az intézmények részére, azzal a szigorú feltétellel, hogy nem kérhetnek több pénzt a szülőktől – emelte ki a polgármester, hozzátéve, hogy évek óta jelezte a tanitézeteknek, hogy nem elfogadható, ha pénzt kérnek a szülőktől.  

Az oktatási intézmények 150 lejt igényelhetnek minden óvodás gyermek után, 100 lejt minden kisiskolás és 50 lejt minden V-XII. osztályos tanuló után.

Az osztálypénz gyűjtésével kapcsolatosan egyébként az oktatási törvény kimondja: pedagógusok, iskolai alkalmazottak nem kérhetnek, főleg nem követelhetnek osztálypénzt vagy bármilyen más hozzájárulást az oktatáshoz. 

Hirdetés