Hirdetés

Lemond a mezőgazdasági miniszter

Adrian Oros mezőgazdasági miniszter kedd reggel bejelentette, hogy a nap folyamán benyújtja lemondását. Meglátása szerint ‘Florin Cîţu kormányfő számára a mezőgazdaság és az élelmiszeripar soha nem jelentett prioritást’.

A mezőgazdasági tárca 2021-es büdzséje mindössze 60 százalékát teszi ki a 2020-as költségvetésnek, ennek pedig negatív hatása van a folyamatban levő programokra, és a költségvetés-kiigazításkor is csak egy jelentéktelen összeget utaltak ki a minisztériumnak – állítja. Ezenkívül az országos helyreállítási tervbe sem foglaltak bele semmiféle jelentős, a mezőgazdaságot érintő projektet, bár az Európai Bizottságnak elküldött eredeti változatban még szerepelt egy 6,5 milliárd euró értékű komplex mezőgazdasági vízgazdálkodási projekt (öntözés, vízelvezetés/elvezetés és jégeső elleni rendszer), amelyet a kormányprogramból vettek át, illetve egy másik projekt is a hazai termékek tárolására, feldolgozására és elosztására szolgáló hálózatról – indokolta meg döntését kedd reggeli Facebook-bejegyzésében Adrian Oros.

Meglátása szerint ugyanakkor nincs elég akarat “a támogatásvadászok és a feketepiac felszámolására’, pedig ez hátrányba helyezi a tisztességes gazdákat és ‘minden támogatás, minden támogatási forma hatástalanná válik”.

Hirdetés