Hirdetés

Bemutatták szakdolgozataikat

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata minden évben pályázatot hirdet végzős egyetemisták, mesteris hallgatók és doktoranduszok számára, akik a városhoz kapcsolódó, vagy itt hasznosítható kutatásokból írják államvizsga, mesteri vagy doktori dolgozatukat. A sepsiszentgyörgyi lakcímmel rendelkező végzősök, a dolgozatok témájától függetlenül is pályázhatnak az ösztöndíjra. A hallgatói ösztöndíjprogram 2014-ben indult, azóta eddig több mint száz diák részesült támogatásban.

Tavaly, a járványügyi helyzetből adódóan elmaradt a konferencia, azonban idén a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központjában, szeptember 27-én megtartott Hallgatói Ösztöndíjasok Konferenciáján, tizenhét végzős diák mutatta be szakdolgozatát és a kutatási eredményeiket.

A dolgozatokat több különböző kategória szerint mutatták be, ezek között szerepeltek a várossal és a megyével való közvetlen kapcsolat, az egészségügy, egészségügy- pszichológia, egészségügy-szociológia, szociológia-pszichológia és a vizualitás tárgykörei is. A hallgatók rövid, összefoglaló előadásokban ismertették a kutatásokat, a végén pedig a kapcsolódó kérdésekre válaszoltak.

Az ösztöndíjak értéke az alapképzésben résztvevő végzős egyetemisták esetén havi 300 lej, a mesteris hallgatóknak havi 500 lej, és a doktoranduszoknak pedig havi 1000 lej, amelyet négy hónapon keresztül folyósítanak. Idén 34 pályázó jelentkezett 14 egyetemről, az elért pontszámok alapján összesen 25 dolgozat részesült támogatásban: 9 alapképzésben résztvevő diák, 15 mesteris és 1 doktoranduszhallgató.

Hirdetés