Hirdetés

Költségvetés kiigazítás a megyénél

Költségvetés kiigazítás, fejlesztések az Anghel Saligny-program keretében, ingatlanvásárlás – ezek voltak a fontosabb témák a csütörtöki tanácsülésen, amelyet a járványhelyzet miatt ismét online tartott meg Kovászna Megye Tanácsa.

Határozataik alapján átkerül a megyei önkormányzathoz a Barátost és Zabolát összekötő, Szörcsén, Orbaiteleken és Tamásfalván áthaladó, 16,7 km hosszú községi út és már megyei útként az Anghel Saligny-program keretében kerül felújításra” – ismertette Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

További három utat fognak felújítani az Anghel Saligny-program keretében: Kőröspatakon egy 2,3 km-es útszakasz teljes körű modernizálása, Sepsibükszádon az országúttól a vasútállomásig tartó útszakasz és híd felújítása, valamint Angyalos és a vasúti átjáró közötti útszakasz korszerűsítése, az erről szóló határozatokat elfogadta a megyei tanács. November 8-ig lehet pályázatot letenni a Anghel Saligny-programhoz, addig további fejlesztési elképzeléseket is ki fog dolgozni a megyei önkormányzat, tette hozzá az elnök. 

Hirdetés