Hirdetés

Pályázat nonformális oktatási projektekre

Pályázatot hirdet a szabadtéri nonformális oktatási projektekre az Európai Alapok Minisztériuma közösen az Oktatási Minisztériummal. A felhívásra október 27-től lehet jelentkezni. A program célja a korai iskolaelhagyás mértékének csökkentése és a tanárok képzése.

A korai iskolaelhagyás komoly problémát jelent az országnak, ezért olyan interdiszciplináris tevékenységeket támogatnak, amelyek megelőzik a funkcionális analfabetizmust, valamint nonformális tevékenységek által csökkentik a korai iskolaelhagyást. A gyermekek tehetségének, csapatszellemének, kreativitásának, vezetői képességeinek fejlesztése érdekében olyan aktivitásokat finanszíroznak, amelyek a sportot, a művészeteket, a szabadtéri tevékenységeket használják erre.

A program által a pedagógusok képzését is támogatják, hogy elsajátítsák a nonformális oktatás eszközeit. Hangsúlyt fektetnek ugyanakkor az egészségi nevelésre, az egészséges táplálkozást megtanító tevékenységekre, valamint az önbecsülést növelő és az interkulturális nevelést célzó tevékenységekre is.

Hirdetés