Hirdetés

Gyerekek is vannak kórházban

Jelenleg csak koronavírussal fertőzött beteg van a megyei kórházban, gyanús eset nincs. A pácisensek között gyerekek is vannak.  A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi kórház heti jelentése szerint, jelen pillanatban nincs fertőzés gyanús beteg a kórházban, ellenben 85 Covid-19 diagnózissal kezelt beteg fekszik  az intézményben. A Covid fertőző osztályon 71 esetet ápolnak, köztük két gyereket is. A betegek közül mindössze három személy kapta meg a Covid-19 elleni védőoltást. A betegek állapota közepesen súlyos és súlyos. A Covid sebészeti osztályon 5 eset van ellátás alatt: ketten az  érsebészeti osztályon, egy személy az urológián, szintén egy beteg az  ortopédia osztályon és egy nő a szülészet-nőgyógyászaton fekszik. 

Intenzív terápiás ellátásra 9 Covid-19 diagnózissal kezelt beteg szorul, akiknek az állapota kritikus, közülük 3 van intubálva. Az intenzív terápián kezelt  páciensek közül ketten kapták meg a Covid-19 elleni védőoltást.

Az elmúlt héten 32 páciens hagyta el a kórházat, akit Covid-19 diagnózissal kezeltek. Ugyancsak ebben az időszakban 15 haláleset történt a kórházban amely összeköthető az új koronavírussal való fertőzéssel. Az elhunyt személyek életkora 52 és 94 év között volt, 12 Kovászna megyei, 2 Brassó megyei, 1 Maros megyei beteg hunyt el a megyei kórházban. 

Hirdetés