Hirdetés

Adományok a kórházaknak a Magyar Kormánytól

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház, a Kézdivásárhelyi Municípiumi Kórház, valamint a Baróti Városi Kórház részesült abból az adományból, amelyet a napokban juttatott Magyarország Kormánya Erdélybe. Az anyaország 20 erdélyi kórháznak küldött lélegeztetőgépeket, noninvazív lélegeztetéshez szükséges maszkot és Favipiravir gyógyszert.  

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház két lélegeztetőgépet, 200 CPAP maszkot és 300 doboz Favipiravir gyógyszert kapott. A Kézdivásárhelyi Municípiumi Kórház egy lélegeztetőgépet, 30 CPAP maszkot és 100 doboz Favipiravir gyógyszert vehetett át. A Baróti Városi Kórház pedig egy lélegeztetőgépet, 30 CPAP maszkot és 50 doboz Favipiravir gyógyszert kapott.  

 Fontos, hogy ott, ahol magyarok élnek és ahol a Magyar Kormány segíteni tud, ott segítsen. Bízunk abban, hogy ezek az eszközök, ezek a gépek, ezek a gyógyszerek hozzájárulnak majd ahhoz, hogy itt, Háromszéken is maga mögött tudja hagyni a közösség a járvány negyedik hullámát” – emelte ki Tóth László főkonzul, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának vezetője pénteken az adomány átadásakor.  

Hirdetés