Hirdetés

Az oltások felét kapták meg eddig

A kért adag felét kapta meg idén influenza elleni védőoltásból a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, de a lakosság beoltása körülményes. Ennek ellenére, aki jogosult, megkapja az oltást.  Kovászna megye idén 8908 adag influenza elleni vakcinát igényelt, de csak 50 százalékát kapták meg – tájékoztatott Igyártó Gabriella, a közegészségügyi igazgatóság munkatársa. 

November 11-ig, 1100 adag vakcinát kaptak gyerekek számára, 750 dózist az egészségügyi intézmények részére, 1125 oltást a családorvosok részére és szintén a rendelőknek érkezett ma is 1500 adag vakcina. 

A tájékoztatás szerint az egészségügyi egységek már megkapták az oltásokat és megkezdték azok beadását. A családovosoknak most kezdték osztani az oltóanyagot, az idén az elektronikus regiszteren keresztül megy az oltóanyag és az oltás bejegyzése, éppen ezért minden család orvosnak regisztrálnia kell és csak azután olthat. Ugyanakkor, az orvosok felhívják a figyelmet, hogy semmi akadálya annak, hogy valaki megkapja az influzenza elleni oltást is, ha megkapta a koronavírus elleni vakcinát. Az sem befolyásolja az egyes oltások hatását, ha kevés idő telt el a beadásuk között, sőt a koronavírus elleni vakcina megjelenésével és a Covid elleni védekezés eredményeként bizonyos influenza-törzsek elhaltak és nem fertőznek idén. 

Hirdetés