Hirdetés

Ütős és gyilkos szavak

Az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete év végén kiállítással kívánja felhívni a figyelmet a verbális erőszak jelenségére. A verbális agresszióról nagyon kevés szó esik, de rendkívül fontos, hiszen az erőszak nem csupán fizikai bántalmazást jelent. Ha a megalázás rendszeressé válik, az az áldozat önértékelésének teljes lerombolásáig vezethet.

A verbális erőszak, bántalmazás vagy agresszió az a fajta kommunikációs stílus, amely a beszédben megnyilvánuló agresszív üzenetet hordozza. A verbális agresszió számtalan módon megnyilvánulhat és rendkívül romboló hatású. Mindannyian ismerünk ilyen mondatokat, szófordulatokat, ezeket gyűjtik össze és Szederjesi Szidónia grafikus segítségével képpé formálják. A megrajzolt mondatok, szavak online kiállításként tekinthetőek meg.

A cél: felhívni a figyelmet a jelenségre, tudatosítani, hogy nincs ez rendben és nem szabad ezt hagyni. A gyilkos szavakat, mondatokat november 15-ig várják a haromszekinok@gmail.com címre, vagy az RMDSZ Háromszéki Nőszervezet facebook messengerén (www.facebook.com/haromszekinok). A beküldő személyét diszkrécióval kezelik. Az Ütős-gyilkos szavak címet viselő online kiállítás a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából idén, december 8-án az RMDSZ Háromszéki Nőszervezet facebook oldalán lesz elérhető. 

Hirdetés