Hirdetés

Szabad a látogatás

Ismét engedélyezik a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban a súlyos állapotban lévő COVID-19 betegek látogatását családtagok számára, a szakorvos jóváhagyásával illetve egy kérés benyújtásával. A látogatásnak szigorú feltételei vannak – közölte a kórház vezetősége.  A látogatás munkanapokon 13:30 és 15:00 közöttlehetséges és egy beteghez egy hozzátartozó mehet be, legtöbb 15 percig. A maszkviselés a teljes kórházban tartózkodás ideje alatt kötelező illetve be kell tartani a járványügyi előírásokat és a kórházi személyzet utasításait. Nagyon fontos továbbá, hogy a látogató nem érhet hozzá a beteghez, nem szabad bevinnie személyes tárgyakat a kórterembe, illetve elvennie sem szabad semmit a betegtől.

A kórház munkatársai azt javasolják, hogy olyan személy látogassa meg ezeket a betegeket, aki nem tartozik egészségügyi szempontból kiszolgáltatott kategóriába: idősek, valamilyen krónikus betegségben szenvedők, cukorbetegek, szív-és érrendszeri problémákkal élők, anyagcsere, tüdő, hematológiai, autoimmun vagy elhízásos betegségekben szenvedők. 

Javasolják, azt is, hogy a látogatóknál legyen tartalék ruházat, amelyet a védőruha alatt tudnak viselni. Ezért megkérik a látogatókat, hogy megfelelő öltözetben menjenek, könnyű és kényelmes ruházatban, a hölgyek pedig ne viseljenek mini ruhát vagy szoknyát illetve magassarkú cipőt. A látogatási kéréseket a programarivizite@spitfog.ro e-mail címen fogadják. 

Hirdetés